4 greseli pe care soferii nu trebuie sa le faca iarna

Calendaristic vorbind, ne aflam deja la mijlocul iernii, unii dintre noi fiind tentati chiar sa spuna ca ce a fost mai greu a trecut deja. Meteorologii ne cam contrazic insa, inceputul lunii februarie aducand cu sine noi avertizari meteo. Potrivit acestora, ne mai asteapta cateva saptamani bune de iarna, asa ca oricand trebuie sa fim pregatiti pentru ce este mai rau din acest punct de vedere.

Fara sa vrem, in timpul iernii comitem cateva greseli care nu fac deloc bine masinilor pe care le conducem. Tocmai despre patru dintre aceste greseli vrem sa va vorbim in randurile urmatoare, in asa fel incat sa le constientizezi importanta si urmarile. Desi par minore, aceste obiceiuri pe care cu totii le avem nu sunt deloc sanatoase pentru masini.

Toate aceste greseli despre care vom vorbi in randurile urmatoare trebuie evitate si de catre acei soferi care nu au o masina personala, dar care apeleaza la serviciile de inchirieri auto.

Dezghetarea parbrizului cu apa calda

In ciuda faptului ca la prima vedere ar putea parea o idee buna, apa calda aruncata pe parbriz nu este o practica sanatoasa pentru masina pe care o conduci. Din cauza diferentei de temperatura mult prea mare, parbrizul ar putea crapa. Si, mai mult ca sigur, nu iti doresti o asemenea situatie!

Neglijenta cu privire la anvelope

Anvelopele de iarna au un rol extrem de important atunci cand vine vorba despre condusul in conditii de iarna. Nu numai ca risti o amenda considerabila in cazul in care esti prins in timpul iernii la volanul unei masini care nu este echipata corespunzator din acest punct de vedere, insa iti pui in pericol si propria siguranta. Mai mult decat atat, pui in pericol si siguranta celorlalti participanti la trafic. Inainte de a pleca la drum in timpul iernii asigurate ca masina este echipata corespunzator.

Inchirieri auto | inchirieri masini de la aeroportul Otopeni | WLC.ro

inchirieri auto

Nu astepta ca zapada sa se topeasca de la sine

Din comoditate si poate din graba, multi soferi prefera sa lase zapada de pe masina sa se topeasca de la sine. Ei bine, nu este deloc o practica sanatoasa pentru masina ta! Procedand in acest fel, umezeala poate duce la aparitia ruginii pe la colturi, pe la usi si pe sub caroserie. Asadar, curata zapada frecvent de pe masina in timpul iernii, chiar si in conditiile in care nu folosesti masina personala si preferi sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini de la aeroportul Otopeni, cum este WLC Rent a Car.

Nu lasi suficient combustibil in rezervor

Desigur, nu iti vom spune ca ar trebui sa ai mereu rezervorul plin, insa nu este deloc indicat sa conduci frecvent cu rezervorul aproape gol. Potrivit specialistilor, ar fi indicat sa incerci sa pastrezi rezervorul macar pe jumatate cu carburant in el. In caz contrat, vei risca sa produci un condens care poate provoca probleme, carburantul putandu-se cristaliza pe interiorul rezervorului.

Sursa foto: https://unsplash.com