Ce sa faci la prima ta inchiriere auto?

Când închiriezi o mașină pentru prima dată, este important să ții cont de următoarele aspecte:

 

  1. Vârsta minimă: Verifică vârsta minimă pentru a putea închiria o mașină în țara respectivă. În multe țări, vârsta minimă este de 21 de ani, dar poate varia în funcție de operatorul de închiriere și de țară.

 

  1. Permis de conducere: Verifică dacă ai un permis de conducere valabil și în regulă, care să permită conducerea în țara în care intenționezi să închiriezi mașina. În plus, verifică dacă operatorul de închiriere necesită anumite tipuri de permis de conducere (de exemplu, un permis de conducere internațional).

 

  1. Asigurare: Asigură-te că mașina este asigurată pentru a te proteja împotriva eventualelor daune sau accidente. Asigură-te că înțelegi termenii și condițiile asigurării și că ai suficientă acoperire pentru nevoile tale. Aici poți opta și pentru serviciul de “Răspundere 0”, care este o închiriere auto fără garanție, unde nu mai blochezi o suma de bani ca și depozit și ai masina asigurata și poți sta fără griji pe parcursul închirierii.

Un bonus la aceasta variantă este ca poți închiria fără card de credit

 

  1. Depozit de garanție: În multe cazuri, vei fi nevoit să plătești un depozit de garanție atunci când închiriezi o mașină. Asigură-te că înțelegi costul și modalitatea de plată a depozitului și că îți vei primi banii înapoi la sfârșitul închirierii.

 

  1. Prezentarea mașinii: Înainte de a pleca cu mașina, asigură-te că înțelegi toate caracteristicile și echipamentele acesteia. Verifică dacă există eventuale daune sau zgârieturi pe mașină și notează-le în documentele de închiriere. Verifică nivelul de combustibil și orice alte aspecte tehnice ale mașinii.

 

  1. Returnarea mașinii: Înainte de a restitui mașina, verifică nivelul de combustibil și asigură-te că ai curățat mașina și ai eliminat toate obiectele personale. De asemenea, asigură-te că restituiești mașina la timp pentru a evita orice costuri suplimentare.

 

  1. Tarife și taxe: Asigură-te că înțelegi toate tarifele și taxele implicate în închirierea mașinii. Întreabă despre orice taxe suplimentare sau opționale (cum ar fi asigurarea suplimentară sau taxe de întârziere) pentru a evita surprizele neplăcute la finalul închirierii.
  2. Locație de predare a mașinii: Mereu verifica unde iti poate preda compania de închirieri masina. Poți opta pentru închiriere auto direct din aeroport, preluare de la biroul companiei sau închiriere auto cu livrare la domiciliu.

 

În general, este important să verifici cu atenție toate aspectele implicate în închirierea unei mașini pentru a fi sigur că înțelegi termenii și condițiile și că ai suficiente informații pentru a lua decizii informate și a evita eventualele taxe suplimentare.