Top 10 destinatii de weekend in Romania pe care sa le faci cu o masina inchiriata

Există multe destinații de weekend în România, fie că vrei să te relaxezi într-un peisaj natural, să explorezi orașe istorice sau să te bucuri de aventură.

La toate destinațiile de mai jos se poate ajunge atât cu trenul cât și cu mașina, poți opta chiar și pentru închirierea unei mașini potrivită destinației, în cazul în care vorbim și de o destinatie mai greu accesibilă. Iată câteva sugestii:

 

  1. Brașov și împrejurimile sale - poți vizita Castelul Bran (Castelul lui Dracula), să te plimbi prin Piața Sfatului din Brașov sau să faci o excursie la Cheile Râșnoavei sau la Cetatea Rupea.

 

  1. Delta Dunării - poți face o croazieră sau o excursie cu barca prin delta, să te plimbi cu bicicleta sau să observi flora și fauna unică a acestei zone protejate.

 

  1. Sighișoara - orașul natal al lui Vlad Țepeș, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cu o istorie bogată și arhitectură medievală impresionantă.

 

  1. Cluj-Napoca - un oraș universitar vibrant, cu multe restaurante, baruri și cafenele, dar și cu atracții culturale importante, cum ar fi Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Catedrala Sfântul Mihail.

 

  1. Transfăgărășan - una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, cu peisaje de munte impresionante și vederi panoramice uimitoare.

 

  1. Sinaia și Castelul Peleș - un oraș de munte pitoresc, cu o arhitectură impresionantă, dar și cu o mulțime de trasee de drumeție și schi.

 

  1. Bran și Castelul Bran - unul dintre cele mai populare atracții turistice din România, Castelul Bran este un punct de atracție important în Munții Carpați.

 

  1. București - capitala României este plină de viață și de istorie, cu o mulțime de muzee, galerii de artă, parcuri și piețe.

 

  1. Timișoara - un oraș cultural important, cu o istorie bogată și arhitectură impresionantă, dar și cu o mulțime de evenimente și festivaluri culturale pe tot parcursul anului.

 

  1. Maramureș - o regiune pitorească din nordul României, cu sate tradiționale, biserici de lemn și peisaje naturale frumoase.

 

Dacă optezi totuși să mergi cu mașina, ia în considerare și un serviciu de rent a car, unde îți poți alege mașina potrivită traseului tău, fie că vorbim de SUV, sau mașină micuța, poți apela cu încredere la cei de la wlc.ro, care sunt prezenți în peste 8 orașe din România și cuprind toate categoriile auto de care ai nevoie.

 

Acestea fiind spuse, setează waze-ul, alimentează mașina, închide telefonul și bucură-te de weekend.