Ce trebuie sa faci atunci cand carosabilul este acoperit cu gheata sau cu polei

Suntem deja in luna ianuarie iar intr-o buna parte a tarii se conduce deja de ceva vreme in conditii de iarna. Atunci cand plecam la drum trebuie sa fim prevazatori si sa fim constienti de faptul ca ne-am putea confrunta cu unele probleme specifice acestui anotimp. Asadar, este inevitabil sa nu avem grade cu minus in termometre si sosele acoperite cu gheata sau cu polei. Asta inseamna ca atunci cand conducem trebuie sa fim mult mai atenti si sa adaptam viteza si obiceiurile noastre de condus la carosabilul de iarna.

Este perioada in care multi dintre noi isi doresc sa ajunga la munte pentru a schia sau pentru a se bucura de partiile pline cu zapada. Daca nu ai o masina proprie la dispozitie sau daca iti doresti o masina mai puternica decat cea pe care o ai, poti apela oricand la WLC Rent a Car deoarece oferim servicii de rent a car din Bucuresti la preturi foarte accesibile.

Indiferent de masina pe care o conduci insa, in anotimpul rece trebuie sa ai grija in mod special la anumite aspecte. Este important sa fii precaut atat pentru siguranta ta si a celor dragi tie, cat si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic. In primul si primul rand, nu ai voie sa pleci la drum fara anvelope de iarna care sa se prezinte intr-o stare foarte buna.

Avand in vedere conditiile de iarna de pe sosele, este recomandat sa nu bruschezi masina deloc. O sosea acoperita cu gheata sau polei se poate transforma extrem de usor intr-un patinoar. Astfel, atunci cand tragi brusc de volan exista riscul sa pierzi controlul masinii. Totodata, nu te speria indiferent de ce se intampla, ramai ferm pe pozitii!

Vigilenta trebuie sa fie la nivel maxim atunci cand conduci pe conditii de iarna, asa ca ai grija in permanenta la tot ce te inconjoara pe sosea. Este recomandat sa incerci sa anticipezi miscarile celor din trafic si sa iei in considerare si prezenta masinilor din fata masinii tale, dar si din spatele tau. Bineinteles, nu ii neglija nici pe pietoni!

Rent a car din Bucuresti | masini de inchiriat in Bucuresti | WLC.ro

rent a car din Bucuresti

Ai mare grija atunci cand franezi pe un carosabil care este acoperit cu gheata sau cu polei, combinatia de frana de picior cu frana de motor fiind cea mai recomandata in aceste cazuri. Daca atunci cand carosabilul este uscat totul este simplu si natural, cand pe carosabil exista gheata sau polei lucrurile sunt mult mai complicate, masina riscand sa alunece si sa provoace accidente. Tocmai din acest motiv este recomandat ca intotdeauna sa pastrezi o distanta fata de masina din fata ta!

In cazul in care masina ta nu este suficient de puternica pentru a ajunge la destinatia dorita, nu ezita sa iti indrepti atentia catre oferta de la WLC.ro. Aici vei gasi masini de inchiriat in Bucuresti la cele mai bune preturi!

Sursa foto: https://www.pexels.com