Esti sofer incepator si vrei sa inchiriezi o masina? Iata ce trebuie sa stii!

Tot mai multi soferi apeleaza in ultimii ani la companiile specializate in inchirieri auto, procesul in sine devenind o rutina pentru cei care calatoresc des in interes de serviciu sau in vacante. Lucrurile se pot complica mai mult sau mai putin atunci cand vine vorba despre un sofer incepator aflat in cautarea unor servicii Rent a Car Bucuresti, procedura de inchiriere fiind ceva mai stricta pentru incepatori.

 

Cu totii am fost insa in acel punct al vietii noastre de sofer, asa ca nici tu nu ai de ce sa iti faci griji in cazul in care de-abia ti-ai luat permisul de conducere. Nimeni nu s-a nascut invatat si nimeni nu s-a urcat la volan direct experimentat. In cazul in care te-ai hotarat insa ca vrei sa inchiriezi o masina, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte care se pot dovedi extrem de importante, in special pentru un sofer incepator.

Echipa WLC Rent a Car beneficiaza de o experienta vasta in aceasta industrie, confruntandu-ne de-a lungul anilor cu tot felul de soferi, cu mai multa sau mai putina experienta la volan. Tocmai din acest motiv vrem sa iti spunem ce trebuie sa faci in cazul in care te regasesti in aceasta situatie de a fi sofer incepator si de a vrea sa inchiriezi o masina!

Ce spune legislatia romaneasca?

Sa spunem ca esti in cautarea unor masini de inchiriat Otopeni. In primul si primul rand, trebuie sa stii ceea ce prevede legislatia din tara noastra cu privire la soferii tineri care vor sa inchirieze o masina. Conform prevederilor legale in aceasta privinta, in Romania se poate inchiria o masina daca ai minim 21 de ani. De asemenea, permisul de conducere trebuie sa fi fost emis cu cel putin un an inainte de data inchirierii masinii. Nu in ultimul rand, mai este nevoie sa stii ca permisul de conducere trebuie sa fie emis de autoritatile tarii in care esti rezident.

Ce masina sa aleg?

Nu este nimic rau sa visezi sa conduci o masina puternica sau o masina ceva mai sport, insa este recomandat sa nu iei o astfel de decizie atunci cand inchiriezi o masina la inceputul vietii tale de sofer. Asadar, cel mai bine este sa inchiriezi o masina cu care esti deja familiarizat si pe care o cunosti extrem de bine. Daca ar fi sa iti dam un sfat, cauta chiar masina cu care ai facut scoala de soferi sau masina pe care o conduci tu zi de zi acasa! Avand deja experienta la volanul unei anumite masini, cunosti felul in care aceasta se comporta din punct de vedere tehnic.

Masini de inchiriat Otopeni | Rent a Car Bucuresti | WLC.ro

masini de inchiriat Otopeni

Ce asigurari aleg?

Asigurarile sunt extrem de importante atunci cand vine vorba despre inchirierea unei masini. De cele mai multe ori, in pretul inchirierii este inclusa si asigurarea RCA a masinii, insa poate ca ar fi indicat sa arunci o privire si asupra asigurarilor complementare, care se pot dovedi extrem de avantajoase in situatiile nefericite in care se intampla ceva cu masina pe care o conduci. Asigurarea Super Collision Damage Waiver este cea mai completa asigurare pentru care poti opta, aceasta oferindu-ti garantia ca nu va trebui sa platesti nimic suplimentar in cazul in care masina a fost avariata din cauza ta.

Sursa foto: https://pixabay.com