La ce trebuie sa fii atent atunci cand inchiriezi o masina

Serviciile de inchirieri masini au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, numarul soferilor care au apelat la aceasta varianta crescand semnificativ si in tara noastra. Nu toti au experienta insa in acest sens, drept pentru care vrem sa iti oferim in randurile urmatoare cateva ponturi in legatura cu aspectele de care este recomandat sa se tina cont atunci cand se doreste inchirierea unei masini.

Bineinteles, cu totii ne dorim sa gasim niste servicii de inchirieri auto ieftine, insa anumite detalii pot face diferenta! Echipa WLC Rent a Car are avantajul unei experiente vaste in acest domeniu, tocmai de aceea suntem in masura sa iti oferim cele mai bune recomandari in acest sens!

Contractul de inchiriere

In primul si primul rand, iti recomandam sa fii foarte atent la partea legala, contractul de inchiriere fiind extrem de important. Acesta trebuie sa contina informatii despre starea tehnica a masinii si despre anul in care aceasta a fost fabricata. Apoi, costul inchirierii trebuie specificat extrem de clar in contract. De asemenea, foarte importante sunt si conditiile in care se realizeaza inchirierea. Totodata, iti mai recomandam sa citesti cu atentie drepturile si obligatiile stipulate in contract. Nu in ultimul rand, daca exista clauze pe care nu le intelegi in totalitate, este mai bine sa intrebi despre ce e vorba inainte de a semna!

Starea tehnica a masinii

Mergem mai departe si vorbim despre starea tehnica a masinii pe care doresti sa o inchiriezi. Este important sa iti spunem ca toate deficientele masinii ar trebui sa fie descrise in contractul de inchiriere, tot acolo urmand sa gasesti si detalii cu privire la lucrarile de reparatii efectuate. Chiar daca totul pare in regula, cel mai bun sfat pe care ti-l putem da este sa inspectezi singur masina. Acorda atentie starii generale a masinii, starii anvelopelor sau numarului de kilometri de pe bord!

Detalii organizatorice

Daca aranjamentele cu privire la inchirierea masinii au fost facute online, fii foarte atent la detaliile organizatorice. Spre exemplu, daca ai apelat la serviciile unei firme de Rent a Car de la aeroport Otopeni, verifica inainte de a ateriza daca masina inchiriata iti va fi livrata direct la aeroport.

Asigurari

Asigurarile sunt extrem de importante atunci cand vine vorba despre inchirierea unei masini. Pentru inceput iti recomandam sa acorzi atentie CDW-ului, adica acelei garantii fara fransiza pentru daune in caz de accident. In baza acestui acord intre companie si client, soferul este eliberat de raspundere in cazul unui accident in schimbul unei taxe achitate la semnarea contractului. Asigurarea de asistenta de avarie este la randul ei foarte importanta, aceasta asigurandu-ti asistenta si acoperire financiara in cazul unor probleme aparute. Printre aceste probleme putem enumera terminarea combustibilului, pierderea cheilor sau inlocuirea cauciucurilor.

Inchirieri auto ieftine | WLC Rent a Car | WLC.ro

WLC Rent a Car

Legislatia rutiera

In cele din urma iti mai recomandam sa fii foarte atent si cu privire la legislatia rutiera din tara ale carei drumuri le vei parcurge la volanul masinii inchiriate. Anumite aspecte ce tin de legislatie difera de la tara la tara, sau chiar de la o regiune la alta in cazul anumitor tari, asa ca cel mai bine este sa iti faci temele asa cum trebuie inainte de a te sui la volan!

Sursa foto: https://pixabay.com