Piata de rent a car din Romania este intr-o continua crestere

Desi ai putea crede ca istoria serviciilor de rent a car este destul de recenta, realitatea este cu totul alta. Aceste servicii au aparut din necesitatile omului modern de a-si inlocui masina defecta sau de a porni la drum cu o masina mult mai buna decat autoturismul personal. Stiai ca inca din Roma Antica se inchiriau cai, trasuri si chiar carute?

Prima masina care a fost inclusa in servicii de inchiriere a fost utilizata in astfel de scopuri incepand cu anul 1904. Anunturile din perioada respectiva includeau si inchirieri de biciclete. In Statele Unite, prima companie de inchirieri de masini a fost creata in anul 1916, iar istoria inchirierii autoturismelor s-a extins atat de rapid, incat in prezent exista numeroase companii de inchiriere masini care ofera autoturisme din clasa economy, de lux, masini SUV sau 4x4 care atesta dezvoltarea acestei industrii, atat in lume, cat mai ales in tara noastra.

Care sunt semnele ca piata rent a car din Romania este in continua crestere?

Conform ultimelor statistici, piata rent a car din Romania a ajuns la valori colosale, de 10000 de masini inchiriate cu o valoare de 80 de milioane de euro. Te intrebi de ce sunt aceste afaceri din ce in ce mai cautate? In primul rand datorita cresterii numarului turistilor, al persoanelor care calatoresc in interes de business, dar si pentru ca exista persoane care doresc sa calatoreasca, la o anumita perioada de timp, cu alt model de masina.

Rent a car | inchiriere masini | WLC.ro

rent a car

In plus, exista si foarte multe companii care opteaza pentru majorarea flotei de masini prin contractul de leasing operational. Nu in ultimul rand, numarul romanilor care se intorc in tara de peste hotare pentru a-si face concediile este semnificativ, iar numarul celor care sunt constienti de faptul ca au nevoie de un mijloc de transport pe toata durata vacantelor este tot mai mare.

Ce concluzii putem trage? Multi au inceput sa constientizeze serviciile de inchiriere a masinilor si inteleg ca autoturismele inchiriate reprezinta o varianta foarte buna atat pentru conducatorii auto care detin un autoturism, cat mai ales pentru cei care nu au aceasta posibilitate, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice si companiile mici, mijlocii si mari.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/bmw-car-vehicle-transportation-1274300/