Volkswagen planuieste sa preia grupul francez de inchirieri auto Europcar

Avand in vedere utilitatea serviciilor de inchirieri auto fundamentata pe dorinta celor mai multi de a calatori in cele mai bune conditii, companiile de rent a car au o popularitate in crestere, atat intern cat si in randul celor care practica o astfel de activitate in afara granitelor tarii.

In Romania, de exemplu, serviciul de rent a car din aeroport Otopeni a capatat din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani, avand in vedere interesul sporit de care se da dovada cand vine vorba despre mijloacele de transport cu care oamenii se deplaseaza.

In mod firesc, intr-un asemenea context, firmele mari auto vor sa intre pe aceasta piata sau sa isi mareasca plaja de actiune prin acest domeniu. Volkswagen, de exemplu, se afla in plin proces de negociere cu grupul francez de inchirieri auto Europcar Mobility, producatorul auto german urmarind sa preia o flota auto intreaga, deosebit de bine reprezentata.

Decizia Volkswagen este motivata de mai multe aspecte

Discutiile dintre cei doi parteneri au inceput dupa ce firma de inchirieri Europcar Mobility a inceput sa se confrunte cu probleme financiare din cauza pandemiei de Covid-19 care a pus stapanire pe intreaga lume la inceputul anului 2020. Cererile de inchiriere au scazut pentru cateva luni, insa acest serviciu se va redresa cu siguranta in viitorul cel mai apropiat.

Negocierile, o surpriza dupa miscarea Volkswagen din 2006

Decizia Volkswagen de a cumpara Europcar a venit pe piata auto de rent a car, dupa ce firma germana vanduse aceasta companie in anul 2006 catre firma de investitii Eurazeo SE pentru suma de 3,32 miliarde de euro. Practic, Volkswagen nu vrea decat sa readuca in portofoliul sau o companie pe care a detinut-o in trecut si pe care si-o doreste din nou, avand in vedere contextul economic.

Firma germana isi asuma atat capitalizarea de piata a Europcar in valoare de 390 de milioane de euro, cat si datoriile pe care compania de inchirieri le-a acumulat de-a lungul timpului, datorii care se ridica la aproximativ 1 miliard de euro.

Importanta rent a car pe piata din Romania

Serviciul de inchirieri auto s-a dezvoltat si in Romania in ultimii ani, avand in vedere interesul sporit de care dau dovada clientii – persoane fizice si juridice, deopotriva. Alegand masinile in detrimentul trenurilor, autocarelor sau altor tipuri de mijloace de transport in comun, contribuiti la dezvoltarea unei piete auto moderne, datorita careia va puteti bucura de numeroase avantaje pe termen lung.

Rent a car din aeroport Otopeni | WLC.ro

rent a car din aeroport Otopeni

Apeland la Inchirieri-Masini.ro, dincolo de faptul ca nu mai trebuie sa va preocupati de asigurari, de intretinerea masinilor si de schimbarea componentelor cheie atunci cand se impune, puteti profita de preturile extrem de atractive, care va permit sa va deplasati simplu si usor!

Sursa foto: https://pixabay.com