Sfaturi utile pentru cei care inchiriaza o masina pe timp de iarna

Sarbatorile de iarna sunt la nici doua saptamani distanta, multi dintre noi gandindu-ne deja la concedii si la vacante alaturi de cei dragi. De cele mai multe ori insa, concediul inseamna si drumuri, soferii fiind pusi cel mai mult la incercare in aceasta perioada in care pe marea majoritate a drumurilor din tara se circula deja in conditii de iarna. Tocmai din acest motiv, nu putini sunt cei care nu isi doresc sa plece la drum la volanul masinii lor, alegand astfel sa apeleze la niste masini de inchiriat Bucuresti. Daca si tu esti in aceeasi situatie, astazi vrem sa iti oferim cateva sfaturi la care sa fii atent atunci cand inchiriezi o masina pe timp de iarna!

In primul si primul rand, inainte de toate, iti recomandam sa verifici dotarile masinii pe care urmeaza sa o inchiriezi. Mai intai, verifica daca masina este echipata cu anvelope de iarna, acestea fiind obligatorii atunci cand sezonul rece isi intra in drepturi. Nu te opri insa aici, verifica si starea anvelopelor. Evident, este de preferat ca acestea sa nu fie prea uzate, cele rulate prea mult neoferind un grad de protectie prea mare. De asemenea, nu pleca la drum cu o masina in care sa nu ai o lopata si cateva haine mai groase. Niciodata nu se stie cum se poate intampla sa ramai inzapezit pe un drum in afara localitatilor!

Daca tot vorbim despre verificari, la fel ca in orice alta perioada din an, atunci cand inchiriezi o masina nu uita sa ii verifici si actele. Mai exact, fii atent daca totul este in regula atat in legatura cu RCA-ul masinii, cat si cu asigurarea full CASCO. Asa cum probabil ca stii deja, in cazul in care vei fi implicat intr-un accident si masina nu are asigurarile facute, vei plati pagubele din propriul buzunar.

Tinand cont de temperaturile scazute de afara, este recomandat sa ai grija si sa nu mergi cu rezervorul aproape gol. Asa cum probabil ca stii deja, pe timp de iarna este recomandat sa ai suficient combustibil in rezervor pentru a evita o situatie complet neplacuta. Potrivit specialistilor, este indicat ca nivelul combustibilului din rezervor sa fie peste jumatate.

Fie ca vorbim despre o masina inchiriata, fie ca vorbim despre propria ta masina, pe timp de iarna nu ai de ce sa fortezi. Asadar, asigura-te ca circuli cu viteza corespunzatoare, siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. De asemenea, asigura-te ca pastrezi distanta mai mare fata de masina din fata ta, in acest fel putand fi evitate anumite accidente.

Masini de inchiriat Bucuresti | inchirieri auto ieftine | WLC.ro

masini de inchiriat Bucuresti

Nu in ultimul rand, nu pleca la drum fara sa ai la indemana numarul de telefon al companiei de unde ai inchiriat masina. In special iarna pot aparea tot felul de situatii neprevazute, asa ca nu strica sa stii ca poti lua legatura oricand cu compania de la care ai masina inchiriata.

Inchirieri-Masini.ro este una dintre cele mai mari platforme de acest gen de pe piata din Romania, oferind servicii de inchirieri auto ieftine celor interesati. In plus, vorbim despre o flota considerabila de masini, fiecare putand opta pentru un model din segmentul pe care si-l doreste.

Sursa foto: https://www.pexels.com