Dacia Sandero, a treia cea mai bine vanduta masina in Europa in luna ianuarie

Anul 2021 nu a inceput cu dreptul pentru piata auto de pe Batranul Continent, insa cel mai recent raport al celor de la JATO Dynamics vine cu o veste foarte buna pentru Dacia. Spunem asta deoarece unul dintre modelele producatorului auto de la Mioveni, s-a clasat pe una dintre primele pozitii ale topului celor mai bine vandute masini la nivel european in luna ianuarie. Mai exact, este vorba despre Dacia Sandero, modelul romanesc fiind al treilea cel mai bine vandut model din toata Europa in prima luna a acestui an.

Dacia Sandero este si una dintre cele mai solicitate masini in randul soferilor care apeleaza la serviciile de inchirieri auto ieftine. Soferii prefera acest model datorita fiabilitatii sale si a performantelor decente pe care le ofera! In plus, Sandero se mai lauda si cu un consum destul de redus de carburant.

Revenind acum la raportul intocmit de JATO Dynamics pentru prima luna a acestui an, trebuie sa spunem ca a fost inregistrata o cifra de vanzari de putin peste 839.000 de unitati. Nu este deloc mult, ba chiar din contra, aceasta fiind cea mai scazuta cifra de vanzari din luna ianuarie din ultimii aproape 40 de ani! Daca vrem sa facem o comparatie cu anul trecut, vanzarile din luna ianuarie a acestui an au scazut cu nu mai putin de 26%, o cifra care este destul de ingrijoratoare pentru piata auto.

Asa cum era de asteptat, Volkswagen ramane cel mai cautat producator auto la nivel european si in debutul acestui an, constructorul german inregistrand o cifra de vanzari de peste 90.000 de unitati in luna ianuarie. Pe locul secund in acest top se claseaza francezii de la Peugeot, acestia comercializand peste 61.000 de masini in prima luna a anului. Podiumul se incheie cu o surpriza, Toyota reusind sa se claseze pe locul trei in topul celor mai bine vanduti producatori la nivel european, cu o cifra de vanzari de peste 54.000 de unitati. Top 5 se incheie in cele din urma cu BMW si Mercedes-Benz.

Inchirieri auto ieftine | rent a car din Bucuresti | WLC.ro

inchirieri auto ieftine

Surprinzator, Toyota Yaris s-a dovedit a fi cea mai bine vanduta masina in prima luna a anului in Europa, cu putin peste 18.000 de unitati comercializate. Pe locul secund regasim Peugeot 208, modelul francez fiind cumparat de peste 17.000 de soferi europeni. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Dacia Sandero a fost al treilea cel mai bine vandut model auto in prima luna a acestui an, inregistrand o cifra de vanzari de aproape 16.000 de unitati. In discordanta cu evolutia pietei, cererea pentru Sandero a crescut simtitor fata de luna similara a anului trecut, diferenta fiind de 13 procente.

In flota de masini de la WLC.ro se regasesc mai multe modele ale constructorilor germani Volkswagen, BMW sau Mercedes-Benz, dar si Dacia Sandero. In cazul in care sunteti interesati de serviciile de rent a car din Bucuresti, cu siguranta la noi veti gasi masina potrivita nevoilor d-voastra!

Sursa foto: https://pixabay.com